Skip links

Samverkanspotten

En möjlighet för anslutna föreningar inom Järva i samverkan (JIS) att ansöka om medel inom ramen för samverkansprojekt som riktar sig till målgruppen barn och unga. 

Samverkanspotten

Syftet med Samverkanspotten är att främja samverkan mellan föreningar inom civilsamhället i Järva. Medel från Samverkanspotten kan enbart beviljas JIS-anslutna föreningar som samverkar.

Steg 1: Kom överens med en eller flera andra föreningar (anslutna till JIS) om vad ni vill göra och hur ni planerar att genomföra det.

När ni har en gemensam plan för samverkan kan ni gå vidare med att fylla i en ansökan. Observera att ni kan se en förhandsgranskning av frågorna i ansökan längre ned på sidan.

Steg 2: Fyll i det digitala ansökningsformuläret och skicka in!

Vad händer sedan?

Ansökan behandlas av Järva i samverkans kansli i dialog med Gålöstiftelsen. Beslut meddelas skriftligen per mail till aktuella föreningar.

Det totala beloppet i Samverkanspotten beror på Gålöstiftelsens ekonomiska möjligheter att stödja olika projekt riktade till barn och unga. Föreningarna får förtroende att skapa aktiviteterna utifrån de behov som finns. Det innebär att medel från Samverkanspotten är menat att enbart vara ett stöd för genomförandet av tidsbegränsade projekt (ej som ett långsiktigt verksamhetsstöd). 

Syftet med samverkanspotten är att främja samverkan mellan föreningar men även i ett större samhällskontext. Detta för att ge barn och unga i Järva goda förutsättningar och bättre möjligheter, för en stark framtidstro. Vår långsiktiga målsättning med Samverkanspotten är att främja integration och mångfald.

Järva i samverkan är ett initiativ av Gålöstiftelsen som är religiöst och partipolitiskt obundet. Detta innebär att aktiviteter och projekt som finansieras genom Samverkanspotten inte får vara partipolitiska eller religiösa till dess innehåll eller agenda.

Läs mer om Samverkanspotten och Riktlinjer för samverkan i Järva i samverkans policy (JIS Policy).

Ansökan till Samverkanspotten skall inkomma senast tre (3) veckor innan avsedd aktivitet. Detta för att Gålöstiftelsen ska ha möjlighet att göra en bedömning av ansökan samt verkställa utbetalning av medel i god tid. I samband med besked kommuniceras även sista datum för återrapportering (inkl. bidragsredovisning). 

Utbetalning av bidrag sker kort efter att ett beslut har fattats.

Återrapportering görs genom digitalt formulär (se nedan) där samverkan utvärderas, samarbetet mellan föreningarna, aktiviteten samt bidragsredovisning. Sista datum för att skicka in återrapporteringen till JIS kansli meddelas i samband med besked om beviljad ansökan. Kvitton eller annat underlag på kostnader ska kunna redovisas vid förfrågan.

Klicka nedan för att komma till formuläret och fylla i ansökan. Se förhandsgranskning av frågorna i ansökan nedan.

Klicka nedan för att komma till återrapportering och bidragsredovisning.